Muurcoating voor de gevel nodig? Ideaal tegen vocht

natte gevel

Een propere, verzorgde gevel: dat wil toch iedereen? Helaas zal ook een gloednieuwe gevel na een tijd niet meer uitzien zoals op het begin. Je buitenmuren komen namelijk in de loop van de jaren in aanraking met hevige weersomstandigheden. Hoe kan je je buitenmuren toch optimaal beschermen tegen allerhande problemen die dit met zich meebrengt zoals vochtproblemen, slijtage en porositeit? 

Vochtproblemen vermijden: bescherm je gevel met een muurcoating

Via invloeden van buitenaf zal je gevel jaar na jaar slijten en beschadigd raken. Een langdurige blootstelling aan regen, wind, sneeuw en hagel kan de kwaliteit van je buitenmuren aanzienlijk verminderen. In het ergste geval ontstaan er zelfs scheurtjes en barsten in jouw gevel via doorslaand vocht. De problemen van je gevel kunnen zelfs letterlijk doorsijpelen naar binnen en dus ook binnenshuis schade aanrichten. Gelukkig bestaan er verschillende methodes voor geveldichting om dit te vermijden en je gevel terug de bescherming te bieden die nodig is.

Coating via hydrofuge

Via deze coating wordt er een transparante en waterafstotende beschermlaag op de gevel aangebracht die de buitenmuren weer beschermt tegen hevige weersomstandigheden. Dankzij deze behandeling zal je gevel er véél langer mooi uit blijven zien. Nog enkele voordelen aan deze coating: hij is damp-open en je gevel droogt na de behandeling véél sneller na hevige regenval. Je gevel zal hierdoor minder lang vochtig blijven, wat dus je buitenmuren minder belast.

Speciale coating tegen graffiti

Woon je in een buurt waar veel aan graffiti gedaan wordt en wil je ervoor zorgen dat dit jouw buitenmuren niet het volgende slachtoffer worden? Er bestaan vandaag de dag speciale coatings die je gevel beschermen tegen spuitverf zoals graffiti. Dankzij sommige van deze coatings is het zelfs niet meer mogelijk om posters te plakken op jouw buitenmuren. Graffiti bescherming bestaat als semi-permanente coating of permanente coating.

  • Via semi-permanente bescherming kan je de graffiti makkelijk met water onder druk verwijderen van de buitengevel. Als je niet extreem vaak last hebt van graffiti is dit een handige optie.
  • Via permanente bescherming zal je gevel beschermd zijn gedurende een periode van ongeveer 10 jaar. Deze coating wordt vaak gebruikt bij woningen en panden in de stad die vaak in aanraking komen met graffiti. Het is met deze sterke coating onmogelijk om graffiti te spuiten op de muren. 

Muurcoating combineren met crepi afwerking

In vele gevallen kiest men om crepi te combineren met zo’n coating. Crepi is een populaire sierpleister die beschikbaar is in enorm veel kleuren en vormen.

Buitenmuren beschermen? Vochtprotect BVBA staat voor je klaar.

Wil je er graag voor zorgen dat je gevel een zo lang mogelijke bescherming krijgt? Dan is een coating laten aanbrengen een zeer goede oplossing. Op die manier kan je jaren genieten van een propere gevel. Wil je graag alle mogelijkheden bespreken met een vochtexpert? Onze specialisten bij vochtprotect BVBA kan je elke dag contacteren met al je vragen! Wil je dat er iemand langskomt om een plan van aanpak op te stellen. Maak vandaag nog een afspraak!

Contacteer Vochtprotect en vraag uw gratis offerte aan!