Vochtbehandeling voor een vochtvrij gebouw

Heeft uw gebouw last van vochtproblemen? Dan is een vochtbehandeling uiteraard nodig. Maar welke oplossing heeft u precies nodig en hoe komen we dat te weten?

Middels een gratis diagnose brengen onze experts de oorzaak in kaart. Hoog tijd voor een duurzame vochtbehandeling waarbij u voorgoed van uw vochtproblemen bent verlost. Want vochtbestrijding is onze specialiteit. Van een waterkering plaatsen, tot muren injecteren met een vochtwerende laag, of eigentijdse ventilatiesystemen, … Wij hebben alle technieken voor vochtwering onder de knie.

Vochtbehandeling van muren

Wij verzorgen vochtbehandeling van zowel binnen- als buitenmuren. Volle baksteenmuren, cellenbeton, snelbouwsteen, chape, silicaatsteen, … Elk materiaal vraagt om een specifieke vochtwering. Vraag ons deskundige advies om uw vochtprobleem voorgoed op te lossen. Want om de structuur van uw woning te beschermen, gaat u het best in zee met ervaren vakmannen.

Vraag je gratis vochtdiagnose aan

Contacteer onze vochtexpert met meer dan 20 jaar ervaring in het oplossen van vochtproblemen of bel hem op 053/67.34.05

Muren Injecteren

Om uw vochtprobleem definitief een halt toe te roepen, kunnen wij uw muren injecteren met een vochtwerend product. We injecteren uw muren met een gel om het opstijgend vocht tegen te houden. Hiervoor moet men gaten boren in de binnenmuur, net boven de vloerpas, met een tussenafstand van 10 centimeter. De gaten worden vervolgens opgevuld met vochtwerende gel. Wanneer u prijzen vergelijkt van verschillende vochtbestrijders, is het belangrijk ook na te gaan welk vochtweringsproduct gebruikt wordt. Minder gekende producten zijn vaak goedkoper, maar geven ze ook het hetzelfde resultaat? Vraag voor een goede inschatting vrijblijvend een gratis diagnose aan.

Kelderdichting

Tegen vocht in de kelder is een kelderdichting de meest logische oplossing. Al dan niet met een kelderdrainage, afhankelijk van de ernst van het vochtprobleem.

Dit is vooral een remedie tegen vocht in de kelderwanden en/of keldervloer. De keldermuren worden dan waterdicht gemaakt met vochtwerende middelen en afwerking.

 

Ventilatie tegen condens en schimmels

Een ander vaak voorkomend probleem is condensatie, met schimmels of zelfs de vorming van zwammen als direct gevolg ervan wanneer dit probleem lang aansleept.

Uiteraard dienen huiszwammen of schimmels verwijderd te worden, maar daar houdt het niet mee op, want de condens kan je eigenlijk alleen maar oplossen door voldoende ventilatie in de ruimte te voorzien.

 

Hydrofuge op de buitenmuren

Ook een vochtbehandeling op de buitengevel is soms nodig. Daar is vooral doorslaand vocht een boosdoener. Dan hebben we het over neerslag en vorst die in de muur blijft zitten en zich een weg naar binnen weet te banen.

De oplossing daarvoor bestaat enerzijds uit het herstellen van scheurtjes, gaatjes en voegen op de gevel, aangevuld met een hydrofuge of geveldichting, waarbij we een waterdichte laag op de gevel aanbrengen zodat vocht voortaan sneller uitdroogt en niet meer kan doordringen in het bouwmateriaal.

Last van vocht in of om je woning?

Contacteer ons voor een gratis vochtdiagnose, we helpen je graag met onze expertise in vochtbestrijding.
Vraag je vochtdiagnose aan