Problemen met houtwormen of zwammen

Heeft u last van houtwormen, memel, meubelkever, houtzwammen, kelderzwam of porienzwam…? Wij hebben de oplossing!

Houtwormen zijn gevaarlijke beestjes die houten balken in je woning aantasten. En huiszwammen zijn giftige organismes die gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Beide indringers vestigen zich vaak op vochtig hout en je bent ze beide liever kwijt dan rijk.

Bij Vochtprotect verdelgen we houtwormen en zwammen en we lossen het onderliggende vochtprobleem op zodat ze nooit meer kunnen terugkeren.

OPGELET: REAGEER SNEL VOOR DE PROBLEMEN GROTER WORDEN EN UW HOUT HET LAAT AFWETEN.

Vraag je gratis vochtdiagnose aan

Contacteer onze vochtexpert met meer dan 20 jaar ervaring in het oplossen van vochtproblemen of bel hem op 053/67.34.05

SNELLE INTERVENTIE

Laat uw probleem oplossen door ons professioneel team en definitief gedaan met de onaangename situatie. Wij beschikken over het juiste apparatuur, de juiste mensen en vooral een correcte prijs. Contacteer ons voor meer informatie.

Wat zijn houtwormen precies?

Houtwormen zijn hardnekkige beestjes die een ware plaag kunnen veroorzaken. De houtwormkevers worden tot een centimeter groot en voeden zich met houten balken, meubels en voorwerpen. Ze planten zich snel voort en eten ook aan een razend tempo. Je kan ze niet altijd goed zien, maar soms kan je ze wel horen knagen. Zitten er houtwormen in de houten draagbalken van je woning? Dan moet je snel handelen om te voorkomen dat de balken het begeven.

Die vervelende houtwormen worden extra hard aangetrokken tot vochtig hout. Ze nestelen zich er sneller en gedijen er uitstekend. Heb je houten balken in de woning? Dan doe je er goed aan om regelmatig te checken of er houtwormen aanwezig zijn. Vermoed je van wel? Neem dan meteen contact op met Vochtprotect bvba. Hoe vroeger je de houtwormen opmerkt, hoe makkelijker het is om ze volledig te verdrijven.

Hoe kunnen we houtwormen verdrijven?

Er gaan allerhande mythes de ronde over hoe je zelf houtwormen kan verdrijven. Azijn zou helpen, net als ammoniak en petroleum. Maar de enige manier om echt komaf te maken met een houtwormplaag is door gif te laten injecteren in de balken.

Bij Vochtprotect beschikken we over de nodige professionele apparatuur om gif te injecteren in de balken. We boren kleine gaatjes in de houten balken die we opvullen met een effectieve gifstof. Het hout wordt dan tot in de kern onleefbaar voor de houtwormen. Gaat het om dikke balken, dan zijn mogelijk meerdere behandelingen nodig.

Hoe ontstaan zwammen in je woning?

Houtwormen zijn jammer genoeg niet de enige vervelende indringers in je woning. Ook huiszwammen duiken soms op. Huiszwammen gaan vaak gepaard met schimmels en kunnen enkel groeien op vochtige plekken. Merk je zwammen in je woning, dan heb je dus te maken met een onderliggend vochtprobleem.

Zwammen komen vaak voor in kelders. Daar is de luchtvochtigheid namelijk hoog door een gebrek aan verluchting. Je herkent de zwammen als een bruine vlek op de muur of het plafond met een geelkleurige rand. Zwammen hebben een voorkeur voor hout, maar kunnen ook op andere materialen groeien.

Merk je huiszwammen op, dan moet je ze snel en op een professionele manier aanpakken. Zwammen planten zich namelijk voort met giftige sporen, net zoals schimmels dat doen. Wanneer je die sporen inademt, krijg je last van de luchtwegen. Zwammen (en schimmels) ben je dus liever kwijt dan rijk. Je wil liever geen tijd doorbrengen of voedsel bewaren in een ruimte waar giftige stoffen rondwarrelen. Zwammen dringen bovendien tot diep in de muren en plafonds door. Ze kunnen zo, net als houtwormen, schade aanrichten aan houten balken en de stabiliteit ervan in het gedrang brengen. Aanpakken dus!

Zwammen weghalen: hoe gaat dat in zijn werk?

De vakmannen van Vochtprotect bvba nemen huiszwammen heel serieus. We zorgen er niet alleen voor dat de zwam aan de oppervlakte volledig verwijderd is, maar verzekeren ook dat de zwamdraden niet meer kunnen terugkeren. Omdat zwammen en schimmels altijd wijzen op een vochtprobleem, moeten de vochtplekken ook aangepakt worden. Op die manier nemen we de voedingsbodem weg die zwammen en schimmels nodig hebben om te kunnen groeien. Zo behoren huiszwammen voorgoed tot de verleden tijd.

Hoe kan je huiszwammen en houtwormen vermijden?

Houtwormen en huiszwammen zijn vervelende indringers en kunnen serieuze schade aanrichten aan je woning. Het is dan ook belangrijk om ze snel aan te pakken.

Gelukkig kan je houtwormen en huiszwammen ook vermijden door proactief aan de slag te gaan. Zowel houtwormen als huiszwammen voeden zich graag met vochtig hout. De beste manier om huiszwammen en houtwormen te vermijden, is dan ook om vochtproblemen te voorkomen.

In de kelder doe je dat door een efficiënt mechanisch ventilatiesysteem te installeren. De vochtige lucht wordt dan continu afgevoerd. Er kan geen condens optreden en er ontstaan geen vochtplekken.

Woon je in een oude woning met een gebarsten gevel? Dan doe je er goed aan om die gevel te herstellen en te impregneren. Vocht kan dan ook langs daar niet in je woning binnensijpelen. Merk je vochtplekken op de muren door opstijgend vocht? Contacteer ons dan voor een muurinjectie. Zo voorkom je dat huiszwammen en schimmels zich aan de muur zullen hechten.

Huiszwam of houtworm in je woning? Vochtprotect helpt je huiszwammen en houtwormplagen te verjagen!

Houtwormen of huiszwammen in je woning? Dan pak je die beter gisteren dan vandaag aan. Beide ongewenste gasten kunnen grote schade aanrichten aan je woning. Ze wijzen bovendien vaak op onderliggende vochtproblemen. Bij Vochtprotect bvba verdelgen we houtwormen en huiszwammen en we lossen het vochtprobleem op. Zo kan jij op beide oren slapen in een gezonde en veilige leefomgeving.

Last van houtwormen of zwammen in of om je woning?

Contacteer ons voor een gratis vochtdiagnose, we helpen je graag met onze expertise in vochtbestrijding.
Vraag je vochtdiagnose aan