Denk je last te hebben van opstijgend vocht? Vochtproblemen kunnen erg lastig en hardnekkig zijn wanneer je ermee te maken krijgt. Vooral in oudere huizen komt dit voor en het kan enorm veel schade aanrichten als hier niet tijdig iets aan gedaan wordt. Maar hoe weet je zeker dat je juist dat vochtprobleem ervaart?

Opstijgend vocht in huis: wat zijn de symptomen?

Is uw pand ziek door opstijgend vocht? Volgende symptomen verraden dat het tijd is voor vochtbestrijding in uw wanden:

  • loslatend behang: door het vocht dat zich nestelt in de muren, kan je behangpapier lossen, maar ook geverfde muren kunnen beginnen schilferen.
  • rottende plinten en afbrokkelende pleister en verf: niet alleen het behang en de verf zien af bij vochtproblemen, maar ook plinten en pleisters kunnen beschadigd worden door het vocht.
  • onaangename geur: het vocht (en vooral de schimmels die erbij komen) verspreiden een erg duffe en onaangename geur.
  • beschadigde voegen: de voegen bestaan uit poreus materiaal dat ook kan afzien bij vochtproblemen in de muur
  • zoutkringen: het vocht dat zich nestelt in je muren en vloer laat ook lelijke plekken en zoutkringen achter.
  • hoge luchtvochtigheid: doordat het vocht geen uitweg vindt, zal het zich nestelen in de ruimte, waardoor de luchtvochtigheidsgraad in deze ruimte enorm zal stijgen. Dat zorgt voor een benauwd gevoel en kortademigheid.

Vraag je gratis vochtdiagnose aan

Contacteer onze vochtexpert met meer dan 20 jaar ervaring in het oplossen van vochtproblemen of bel hem op 053/67.34.05

Opstijgend vocht: bestrijding oorzaken

Een grondige analyse met gespecialiseerde meetapparatuur, is de basis van duurzame, doeltreffende vochtbestrijding. Want vochtbestrijding zonder onderzoek? Dat is vochtbestrijding zonder resultaat. De exacte oorzaak van het probleem kennen, is cruciaal voor een doeltreffende behandeling. Een paar voorbeelden: is uw huis ouder dan veertig jaar? Dan is de vochtkering misschien versleten – of erger – nooit geplaatst. Woont u in een nieuwe woning? Dan kan een constructiefout de bron zijn van het opstijgende vocht.

Opstijgend vocht: verschillende oplossingen 

Er bestaan verschillende manieren om komaf te maken met een vochtprobleem zoals opstijgend vocht. Alles hangt natuurlijk wel af van de oorzaak om te zien welke vochtbehandeling de meest geschikte is.

Eén van die oplossingen is muurinjectie waarbij er een vochtwerende gel of waterafstotende hars in je muren wordt gespoten. Ook kan je je muren laten onderkappen, wat betekent dat er horizontale sleuven in het metselwerk worden aangebracht. Als het probleem zich in de kelder bevindt, kan er geopteerd worden voor kelderdrainage of kelderdichting.

Vakmannen in vocht bestrijding

Opstijgend vocht? Bestrijding is de enige juiste aanpak. Vochtprotect maakt een professionele analyse van de situatie. En werkt een pasklaar actieplan uit voor vocht bestrijding. Neem nu contact op.

Last van vocht in of om je woning?

Contacteer ons voor een gratis vochtdiagnose, we helpen je graag met onze expertise in vochtbestrijding.
Vraag je vochtdiagnose aan