Gevelisolatie voor uw woning

Gevelisolatie is een slimme investering. Je energiefactuur zal drastisch dalen, je woont comfortabeler, je woning krijgt een nieuwe look en de waarde van je woning stijgt. Bovendien kan je een beroep doen op een Vlaamse premie wanneer je de gevel isoleert. Bij Vochtprotect isoleren we jouw gevel met vakkennis en expertise.

De voordelen van gevelisolatie

Gevelisolatie biedt een hele reeks voordelen die zowel je energie-efficiëntie als je wooncomfort aanzienlijk kunnen verbeteren. Door isolatiemateriaal aan de buitenkant van je huis aan te brengen, wordt niet alleen warmteverlies beperkt, maar zie je ook een daling in je energiekosten. Dat voel je direct op je energierekening.

Gevelisolatie heeft bovendien een positieve invloed op de algehele energieprestatie van je woning, wat resulteert in een aanzienlijk betere EPC-score. Gevelisolatie zal dus de waarde van je huis positief beïnvloeden.

Ook wat betreft het wooncomfort speelt gevelisolatie een belangrijke rol. Geïsoleerde gevels houden de binnentemperatuur stabiel, waardoor je huis koeler blijft in de zomer en warmer in de winter. Geluid blijft eveneens buiten. Kortom: gevelisolatie is niet alleen een slimme financiële keuze op korte termijn, maar het draagt ook bij aan een meer comfortabele, duurzame en waardevolle woonomgeving op de lange termijn.

Vraag je gratis vochtdiagnose aan

Contacteer onze vochtexpert met meer dan 20 jaar ervaring in het oplossen van vochtproblemen of bel hem op 053/67.34.05

Hoe kan je de gevel isoleren?

Je kan gevels op twee manieren isoleren: langs buiten en langs binnen.

1. Gevelisolatie langs buiten

De gevel langs buiten isoleren is met voorsprong de meest gebruikte methode. Bij deze vorm van gevelisolatie wordt isolatiemateriaal op de buitenkant van de buitenmuur aangebracht. Eerst worden isolatiepanelen of -platen stevig aan de buitenmuur bevestigd.

Vervolgens wordt een wapeningslaag aangebracht, vaak met glasvezelnetten, gevolgd door een afwerkingslaag zoals pleisterwerk of gevelbekleding. Deze isolatiemethode vormt een thermische schil rondom het gebouw, waardoor warmteverlies wordt verminderd, energie-efficiëntie wordt verhoogd en het comfort binnen verbetert. Bovendien beschermt het de buitenmuur tegen weersinvloeden, waardoor de levensduur van het gebouw wordt verlengd.

Opgelet: omdat de gevel van de woning breder zal worden, heb je een vergunning nodig om de gevel langs buiten te isoleren. Die vraag je aan bij de gemeente. Zolang je er de nodige ruimte voor hebt, is er doorgaans geen probleem.

2. Gevelisolatie langs binnen

Wil je liever niet het uitzicht van de gevel veranderen, of is gevelisolatie langs buiten om technische redenen niet mogelijk (bijvoorbeeld wegens een beschermde gevel of het niet verkrijgen van een bouwvergunning), dan kan je er ook voor kiezen om de gevel langs binnen te isoleren.

We bedekken de binnenzijde van de gevelmuur dan met isolatiepanelen die we netjes afdekken met voorzetwanden. Ook andere isolatiematerialen kunnen voor binnenmuurisolatie gebruikt worden.

Het nadeel van isoleren langs binnen is dat je flink wat ruimte verliest. Daarom geniet gevelisolatie langs buiten de voorkeur.

Gevel isoleren en nieuwe gevelbekleding

Isoleer je de gevel langs buiten, dan moeten die isolatiepanelen natuurlijk opnieuw afgedekt worden. Een gevel isoleren is daarom ook altijd een make-over voor je woning. Er zijn heel wat mogelijkheden.

Bijzonder populair is crepi, bij woningen in stijlen allerhande. Crepi bestaat in ontelbare kleuren en je kan ook zelf de korreldikte kiezen. Een veelzijdige gevelbekleding dus die de gevel bovendien uitstekend beschermt tegen de weersinvloeden. Regen kan niet doordringen en groenaanslag kan zich moeilijk vormen.

Ook spuitkurk behoort tot de mogelijkheden, een alternatief voor crepi met een natuurlijke look. Wil je de bakstenen van je oorspronkelijke gevel nieuw leven inblazen, dan kan je de isolatie afdekken met steenstrips. Dat zijn flinterdunne bakstenen die er net als de echte uitzien. Voor moderne huizen kan je ook kunststof of metalen panelen kiezen. We gidsen je graag door alle mogelijkheden.

De Mijn VerbouwPremie voor gevelisolatie

Duurzame renovatieprojecten worden beloond door de overheid. Voor gevelisolatie kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Je krijgt dan tot de helft van het factuurbedrag terugbetaald, indien je tot de laagste inkomenscategorie behoort. Wie onder de middelste inkomenscategorie valt, krijgt 35 procent terug. Dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Vochtprotect isoleert gevels in jouw omgeving

Wil je de maandelijkse energiefactuur drukken en terwijl je woning een nieuw jasje aanmeten? Dan is gevelisolatie wat je zoekt. Met onze ervaring en expertise op het gebied van gevelisolatie nemen we die klus graag op ons.

Voor elk huis is er een gepaste oplossing die goed aansluit bij de bouwkundige voorschriften en de stijl van je woning. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Last van vocht in of om je woning?

Contacteer ons voor een gratis vochtdiagnose, we helpen je graag met onze expertise in vochtbestrijding.
Vraag je vochtdiagnose aan