Vocht in huis: meten en behandelen

Vocht in huis brengt heel wat problemen met zich mee. Het is slecht voor je gezondheid en ook ongezond voor de structuur van je woning. Vochtproblemen moet je dus aanpakken, maar dan moet je ze wel eerst kunnen opsporen.

Wil je graag zekerheid over het vochtgehalte in je woning? Vraag dan een professionele meting van Vochtprotect bvba. Onze erkende meetapparatuur garandeert een erg betrouwbaar meetresultaat en brengt alle vochtproblemen in je woning haarfijn in kaart – ook als ze niet meteen zichtbaar zijn.

Vochtig in huis: meten is weten

Wilt u zekerheid over het vochtgehalte in uw woning? Vraag dan een professionele meting van Vochtprotect bvba. Onze erkende meetapparatuur garandeert een betrouwbaar meetresultaat. Wij brengen alle waterproblemen van uw vochtige woning haarfijn in kaart – ook als ze niet meteen zichtbaar zijn: zoals vochtplekken en schimmels. Vertrouw op onze gespecialiseerde meettoestellen:

 • hygrometers
 • elektronische thermometers
 • thermohygografen
 • infraroodcamera’s

Vraag je gratis vochtdiagnose aan

Contacteer onze vochtexpert met meer dan 20 jaar ervaring in het oplossen van vochtproblemen of bel hem op 053/67.34.05

Waarom is het een goed idee om het vochtgehalte te meten?

De ideale luchtvochtigheid schommelt tussen de 40 en 60 procent. Wanneer er te veel vocht in de lucht hangt, zorgt dat voor problemen.

Wanneer de luchtvochtigheid te hoog ligt in een ruimte en er niet geventileerd wordt, dan krijg je te maken met vochtproblemen. Je herkent vochtproblemen eerst aan een muffe geur en wanneer vochtproblemen niet aangepakt worden, zal je ook vochtplekken zien verschijnen op de muren en het plafond. Het vocht heeft zich dan al een weg gebaand door de binnenmuren van je woning. Geen goed nieuws.

Die vochtige plekken brengen schimmels met zich mee. Vochtig hout zal na verloop van tijd beginnen rotten en verf en behang beginnen af te bladeren. Ook je gezondheid ondervindt last van vocht. De vochtige lucht en de sporen van schimmels veroorzaken klachten aan de luchtwegen en de slechte luchtkwaliteit zorgt voor hoofdpijn, vermoeidheid en een gebrek aan concentratie.

Dat betekent echter niet dat de lucht te droog moet zijn. Wanneer in de wintermaanden stevig gestookt wordt, droogt de lucht uit en ook dat zal je merken. Prikkende ogen, hoofdpijn, droge lippen en ademhalingsproblemen zijn de gevolgen van een te droge lucht.

Vraag je gratis vochtdiagnose aan

Wanneer je vocht opmerkt in je woning, is het belangrijk om snel te handelen. Vochtproblemen worden er vanzelf niet beter op.

We komen graag bij je langs om een gratis vochtdiagnose uit te voeren. Onze experts interpreteren en analyseren de meetresultaten van het vocht in je woning. We bepalen de risico’s en zoeken de oorzaken van het vocht in je woning. Na het meten kunnen we dan een plan van aanpak opstellen en het vocht uit je woning verdrijven.

Contacteer onze vochtexpert met meer dan 20 jaar ervaring in het oplossen van vochtproblemen of bel hem op 053/67.34.05

Hoe kan je het vochtgehalte onder controle houden?

Je hebt vochtproblemen helaas niet zelf in de hand. Een slechte waterkering of barstjes in de gevel kunnen zorgen voor opstijgend of doorslaand vocht.

Wat je wel kan doen, is vochtproblemen door condensatie vermijden. Dat doe je door goed te ventileren. Zet na het douchen het raam van de badkamer even open en verlucht je woning af en toe. De beste manier om vochtproblemen door condensatie te voorkomen en het vochtgehalte te controleren, is door een ventilatiesysteem te installeren. De vochtige lucht in je woning wordt dan continu ververst zonder dat er warmte verloren gaat via openstaande ramen.

Hoe wordt vocht in huis aangepakt?

Vocht wordt op veel verschillende manieren aangepakt. Eerst moeten we het vocht opmeten, de vochtplekken lokaliseren en de oorzaak van het vochtprobleem achterhalen. Het is natuurlijk niet genoeg om enkel de vochtplekken te herstellen, het probleem moet bij de wortel aangepakt worden.

Na de professionele meting van het vocht in je woning stellen we enkele pasklare oplossingen voor. Je kan bij ons terecht voor de volgende diensten:

 • Vochtmeting
 • Vochtproblemen
 • Vochtbehandeling
 • Vochtmeting
 • Vochtbestrijding
 • Opstijgend vocht
 • Kelderdichting
 • Geveldichting
 • Condensatiebestrijding
 • Problemen met houtwormen of zwammen

Het vocht in je huis meten: Vochtprotect helpt je graag

Wil je vakkundig vochtproblemen bestrijden en het vochtgehalte in je woning meten? Dan is Vochtprotect bvba je reddende engel. We komen graag langs voor een vochtdiagnose en zoeken daarna naar een pasklare oplossing. Onze experts pakken de vochtproblemen bij de wortel aan zodat jij op beide oren kan slapen. Vraag gratis advies. Wij helpen je vocht te bestrijden!

Last van vocht in of om je woning?

Contacteer ons voor een gratis vochtdiagnose, we helpen je graag met onze expertise in vochtbestrijding.
Vraag je vochtdiagnose aan