Vochtige muren in Denderleeuw? Behandeling en offerte
Vochtige muren in Denderleeuw komen vaak voor. De vochtplekken op de muren kunnen verschillende oorzaken hebben, van condens tot opstijgend grondwater. Elk soort vochtprobleem vraagt om een andere behandeling. Hieronder vertellen we je meer over de soorten vochtproblemen die tot vochtige muren in Denderleeuw leiden en hoe ze kunnen worden aangepakt.
Vraag je gratis vochtdiagnose aan
Contacteer onze vochtexpert met meer dan 20 jaar ervaring in het oplossen van vochtproblemen of bel hem op 053/67.34.05
Wat is de oorzaak van vochtige muren in Denderleeuw?
Vochtige muren zijn een hardnekkig probleem waar heel wat woningen in Denderleeuw mee te maken krijgen. Vaak denken wij bij vochtige muren aan opstijgend vocht, maar er zijn veel meer mogelijke oorzaken.
Opstijgend vocht komt voor wanneer de muren van de woning in contact komen met de vochtige ondergrond. Dat gebeurt wanneer de waterkering, de scheiding tussen de muren en de bodem, niet meer werkt naar behoren. De bakstenen nemen dan water uit de ondergrond op en dat water dringt steeds verder hogerop. Eenmaal het bouwmateriaal verzadigd is met water, komen vochtplekken op de muren tevoorschijn.
Daarnaast veroorzaakt ook condens vocht op de muren in Denderleeuw. Condensvorming treedt vooral op in de kelder en natte ruimtes zoals de badkamer en de keuken. Waterdamp in de lucht slaat er neer op de koude muren en plafonds, met vochtige muren tot gevolg.
Ook doorslaand vocht kan tot muurvocht leiden. In dat geval is de gevel de boosdoener. Via barsten en scheurtjes in de bakstenen kan regenwater binnendringen in de woning. Merk je de vochtproblemen op in ruimtes waar leidingen lopen, zoals de keuken en de kelder, dan moet je ook aan lekkages denken.
Hoe kan je vochtige muren in Denderleeuw bestrijden?
Hoe je vochtige muren bestrijdt, hangt af van de oorzaak van het probleem. Opstijgend vocht en natte muren door condens vragen om een andere behandeling. De vochtexperts van Vochtprotect komen bij je langs om de oorzaak van de vochtige muren in Denderleeuw op te sporen.
Vochtige muren in Denderleeuw door opstijgend vocht bestrijden
Is opstijgend vocht het probleem? Dan zullen we een muurinjectie uitvoeren. We boren gaatjes in de aangetaste muur die we vervolgens opvullen met een vochtwerende vloeistof. Eenmaal dat middel uitgehard is, kan vocht zich niet langer door de bakstenen verspreiden. De muur droogt uit en het vochtprobleem is verholpen.
Heb je het opstijgend vocht zijn gangetje laten gaan, dan is mogelijk een onderkapping nodig. We brengen dan een nieuwe waterkering aan onder de muur.
Vochtige muren door condens in Denderleeuw bestrijden
Worden de vochtige muren veroorzaakt door condens? Dan moet de ruimte geventileerd worden. Enkel zo kan de vochtplek uitdrogen. Vaak treedt condens op in de kelder, waar verluchten niet mogelijk is, of in badkamers die geen raam hebben. In dat geval raden we aan om een mechanisch ventilatiesysteem te installeren. Dat systeem zorgt ervoor dat de vochtige lucht continu vervangen wordt door verse, droge buitenlucht.
Vochtige muren in de kelder in Denderleeuw bestrijden
Is je woning uitgerust met een kelder? Dan zijn vochtproblemen na verloop van tijd bijna onvermijdelijk. De kelder wordt omgeven door de vochtige ondergrond. Na jaren vol fikse regenbuien, is de druk van het grondwater er behoorlijk groot. Bakstenen worden door de jaren heen steeds poreuzer en nemen makkelijker water op, met vochtige muren tot gevolg.
Vochtige keldermuren in Denderleeuw bestrijden we met een kelderbekuiping. Een reeks waterdichte cementlagen vormt als het ware een nieuwe kuip binnenin de bestaande kelder. Je kan de ruimte dan terug zoals voorheen gebruiken. In het beste geval volstaat een muurinjectie, bij erg natte kelders kan een kelderdrainage nodig zijn. Een subtiel pompsysteem bestaande uit een noppenmembraan voert er dan continu het binnensijpelende water naar buiten.
Natte muren in Denderleeuw door doorslaand vocht bestrijden
Zijn de vochtige muren te wijten aan doorslaand vocht, dan dient de gevel aangepakt te worden. Onze vakmannen voeren dan een hydrofuge uit. We brengen een transparante, dunne laag aan bovenop de (gereinigde) gevel die water afstoot. Vocht kan dan niet langer binnendringen in het poreuze metselwerk. Een leuke bonus: je vermijdt op die manier ook groenaanslag.
Waarom moet je vochtige muren in Denderleeuw behandelen?
Vochtige muren in je woning in Denderleeuw zijn niet alleen lelijk, ze brengen ook gevaren met zich mee. Met vocht verzadigde bakstenen verliezen namelijk hun stabiliteit. Die aangetaste bakstenen kunnen beginnen af te brokkelen, dat zie je natuurlijk liever niet gebeuren.
Bovendien brengt vocht ook schimmel met zich mee. Schimmels planten zich voort met schadelijke sporen. Wanneer je die sporen inademt, ondervind je last aan de luchtwegen. Astmapatiënten en personen die allergieën hebben, zijn extra gevoelig aan de giftige sporen. Ook zoutaanslag en huiszwammen zijn gelinkt aan vochtige muren.
Tip: hoe sneller je de vochtige muren in Denderleeuw aanpakt, hoe beter. De behandelingen zullen minder ingrijpend en minder duur zijn.
Vochtige muren in Denderleeuw? Vochtprotect helpt je uit de nood
Heb je last van vochtige muren in Denderleeuw? Dan nodig je beter vroeg dan laat een vochtexpert uit om grotere problemen in je woning te voorkomen. Vochtprotect komt graag bij je langs om de vochtige muren in je woning in Denderleeuw onder de loep te nemen. Zo kunnen we de oorzaak van de vochtige muren achterhalen en een gepaste behandeling voorstellen. Contacteer ons voor meer informatie en verjaag het vocht uit je woning.