Vocht in huis in Gent oplossen?

Kampt je huis in Gent met vochtproblemen? Dan moeten die zo snel mogelijk opgelost worden. Vocht in huis is schadelijk voor je gezondheid en ook voor je woning zelf.

Hoe vocht in huis verholpen wordt, hangt af van het soort probleem. Muurinjecties kunnen opstijgend vocht een halt toeroepen, hydrofuges worden ingezet tegen doorslaand vocht en de beste manier om condens te voorkomen is een mechanisch ventilatiesysteem. En er zijn nog meer oplossingen tegen vocht in Gent.

Vraag je gratis vochtdiagnose aan

Contacteer onze vochtexpert met meer dan 20 jaar ervaring in het oplossen van vochtproblemen of bel hem op 053/67.34.05

Let op voor deze vochtproblemen in Gent

Opstijgend vocht in Gent

Woningen worden gebouwd op vochtige ondergrond, maar zijn beschermd tegen al dat vocht met een waterkering. Dat is een vochtwerend stuk kunststof dat de woning moet beschermen tegen water uit de ondergrond. Na enige tijd wordt de waterkering minder efficiënt waardoor vocht toch kan binnendringen in de muren van je woning. Kelders zijn bijzonder gevoelig aan dit soort opstijgend vocht.

Vochtproblemen door condens in Gent

De meest voorkomende oorzaak van vochtproblemen in Gent is echter condens. Vooral badkamers en keukens zijn gevoelig aan condensvorming. Na het bereiden van een maaltijd of een warme douche hangt er veel waterdamp in de lucht. De relatieve luchtvochtigheid is dan hoog. De waterdamp slaat neer op plafonds en muren waardoor zich waterdruppeltjes vormen. Zo kan een lokaal vochtprobleem ontstaan. Heel vaak gaat dat gepaard met schimmelvorming.

Doorslaand vocht in Gent

Bij oudere woningen in Gent komt ook doorslaand vocht vaak voor. De bakstenen en voegen in de gevel vertonen dan kleine scheurtjes en barstjes. Daarlangs kan water binnendringen. Op die manier kan regenwater voor problemen zorgen op je binnenmuren.

Lekkages

Ook lekken veroorzaken vochtproblemen. Het kan om een klein lek gaan waarbij zich langzaam een vochtplek vormt, maar ook grote lekken die heel plots voor een groot vochtprobleem zorgen. Onze experten kunnen lekkages uitsluiten en verwijzen je in dat geval door naar een loodgieter.

Vochtproblemen in Gent: de behandelingen op een rijtje

Hoe vochtproblemen aangepakt worden, hangt af van het soort vochtprobleem. Er zijn andere behandelingen voor opstijgend vocht, condensvocht en doorslaand vocht.

Muurinjectie in Gent

Heeft je woning te maken met opstijgend vocht, dan volstaat een muurinjectie in het beste geval. Onze vakmannen boren dan op strategische plekken gaten in de aangetaste muur die opgevuld worden met een vochtwerend middel. De muur kan uitdrogen en opstijgend vocht kan niet langer omhoog klimmen.

Onderkapping van muren in Gent

Wanneer opstijgend vocht vergevorderd is en muurinjecties niet langer voldoende zijn, moet de muur onderkapt worden. We boren sleuven onderaan de muur en brengen een nieuwe kunststof waterkering aan die we tussen de bakstenen schuiven. Zo kan vocht echt niet meer opstijgen in je muren.

Ventilatiesysteem in Gent

Kampt je woning met vochtplekken door condens in de keuken of de badkamer? Dan is een mechanisch ventilatiesysteem de beste oplossing. Vochtige lucht wordt zo afgevoerd en vervangen door droge buitenlucht. Waterdruppeltjes kunnen zich niet vormen op plafonds en muren en vochtproblemen zijn verleden tijd.

Hydrofuge in Gent

Is doorslaand vocht de boosdoener? Dan brengt een hydrofuge soelaas. Eerst moeten de barstjes en scheurtjes in je gevel hersteld worden. Eenmaal dat gebeurd is, en de gevel grondig gereinigd werd, gaan we over tot de hydrofuge. Onze vakmannen brengen dan een dunne, doorzichtige en kleurloze waterafstotende laag aan op de gevel. Regenwater kan niet langer in de bakstenen dringen en druipt naar beneden. Ook mos en ander vuil kunnen zich niet meer hechten aan je gevel.

Kelderbekuiping of kelderdrainage in Gent

Kelders krijgen het eerst te maken met vochtproblemen. Ze worden dan ook omgeven met vochtige ondergrond. De efficiëntste behandeling tegen vochtige kelders in Gent is een kelderbekuiping of kelderdichting. We brengen dan verschillende lagen van een waterafstotende cementmengeling aan op de vochtige muren. Het resultaat: een gloednieuwe, waterdichte kelder.

Voor grote vochtproblemen zijn kelderdrainages mogelijk. Met een noppenmembraan en een pompsysteem wordt water dan continu weggepompt. Het systeem wordt verstopt achter een nieuwe keldervloer en –muren.

Vochtproblemen pak je zo snel mogelijk aan

Vochtproblemen zijn niet onschuldig. Wanneer het vocht in de muren niet aangepakt wordt, takelen de bouwmaterialen langzaam af. Bakstenen verliezen hun stabiliteit en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Verder gaan vochtverschijnselen ook vaak gepaard met schimmels. Die produceren giftige sporen om zich voort te planten die schadelijk zijn voor de gezondheid wanneer je ze inademt. Wie veel tijd doorbrengt in ruimtes met schimmels krijgt te maken met klachten aan de luchtwegen. Astmapatiënten en mensen met allergieën moeten extra oppassen.

Merk je vochtproblemen op in je woning in Gent? Dan is het van groot belang om een beroep te doen op een vochtexpert. Bij Vochtprotect helpen we je graag verder met een gratis vochtdiagnose.

Vochtproblemen in Gent? Vochtprotect helpt je muren droog maken

Ben je op zoek naar een expert die de vochtige muren in je woning kan uitdrogen? Bij Vochtprotect bvba helpen we je graag. Onze experten komen langs om het vochtprobleem eerst grondig te analyseren en vervolgens een behandelplan uit te dokteren. Het resultaat: een droge woning zonder vochtproblemen. Onze vochtdiagnose is helemaal gratis en volledig vrijblijvend. Neem contact met ons op en maak een afspraak.

Last van vocht in of om je woning?

Contacteer ons voor een gratis vochtdiagnose, we helpen je graag met onze expertise in vochtbestrijding.
Vraag je vochtdiagnose aan