We krijgen regio Denderleeuw regelmatig klachten van vocht in de muren van de woning. Dit is een veel voorkomend probleem en kan via de juiste methode verholpen worden. Om volledig komaf te maken met het vochtprobleem, zal er wel de juiste diagnose moeten gesteld worden. Maar hoe komt dat vocht precies in de muren terecht? Wij geven je graag een woordje uitleg. 

Vochtproblemen via condens in Denderleeuw

Condensatie komt enorm veel voor en kan zelf veel verschillende oorzaken hebben. Wanneer vochtige, warme lucht niet kan wegglippen uit een ruimte, zal dit in de vorm van vocht zich vestigen op de koudste oppervlaktes in de ruimte zoals ramen en muren.

Wanneer dit vocht op lange termijn in contact komt met het bouwmateriaal zoals je muren, kan dit blijvende schade aanrichten aan je woning. Condens komt vaak voor in woningen waar onvoldoende wordt verlucht of er niet genoeg ventilatiemogelijkheden zijn. Ook bij nieuwbouw kan dit voorkomen, omdat deze woningen extreem goed zijn geïsoleerd waardoor het vocht binnenshuis niet weg kan.

Vraag je gratis vochtdiagnose aan

Contacteer onze vochtexpert met meer dan 20 jaar ervaring in het oplossen van vochtproblemen of bel hem op 053/67.34.05

Probleem met doorslaand vocht in Denderleeuw

Wanneer je muren verouderd of beschadigd zijn, kunnen deze veel poreuzer van aard worden waardoor er makkelijker vocht binnen glipt via de muren en zowel de bouwconstructie als het materiaal binnenshuis kan beschadigen. Dit wordt vaak opgelost via gevelimpregnatie waarbij er een waterdichte laag wordt aangebracht op de woning.

Probleem met opstijgend vocht in Denderleeuw

Wanneer je waterkering verouderd is of zelfs niet aanwezig is, heb je meer kans op problemen met opstijgend vocht. Het probleem vormt zich onderaan aan je muren en treedt zo binnen. Meestal begint het zelfs via kelder en kruipt het zo naar boven. Wanneer het vocht voor een lange tijd in aanraking komt met vocht, kan dat het materiaal binnenshuis flink beschadigen.

Lekkage in Denderleeuw

Vermits er veel leidingen door je woning lopen, kan het soms gebeuren dat één van deze springt en vochtproblemen veroorzaakt. Zelfs een klein scheurtje kan na een tijd voor veel vocht in de muren zorgen. Deze lekkages moeten vakkundig worden opgespoord en worden hersteld.

Vochtprotect lost vochtproblemen op in Denderleeuw

Je kan zelf op zoek gaan naar de precieze oorzaak, maar je kan ook een vochtexpert inschakelen op het probleem aan te pakken. De specialisten van Vochtprotect bvba staan voor je klaar om in regio Denderleeuw hulp te bieden! Laat ons weten wat jouw vochtprobleem is en wij komen graag langs om de situatie te bekijken en mogelijke oplossingen aan te bieden. Bel ons vandaag nog op en maak een afspraak!

Last van vocht in of om je woning?

Contacteer ons voor een gratis vochtdiagnose, we helpen je graag met onze expertise in vochtbestrijding.
Vraag je vochtdiagnose aan