Woon je in Haaltert en heb je last van vochtproblemen in de kelder? Vocht in de kelder kan niet alleen de spullen die je hier bewaart voorgoed beschadigen, ook je structuur van je woning kan hiervan afzien. De keldermuren vormen namelijk de basis van de gehele bouwstructuur van je woning. Jouw veiligheid gaat natuurlijk boven alles, dus is het sterk aangeraden om bij vochtproblemen in de kelder direct actie te nemen en een specialist hiernaar te laten kijken. De experten van Vochtprotect BVBA komen graag bij jou langs voor kelderdichting in Haaltert. 

Vochtige kelder? Wat zijn de oorzaken? 

Hoe komt het nu dat je kelder last heeft van vochtproblemen? Dat kan te maken hebben met veel verschillende onderliggende problemen. Het zou kunnen dat je vloer niet dik genoeg is of te poreus, maar ook je muren kunnen verouderd zijn en daardoor teveel vocht doorlaten. 

Onze specialisten van Vochtprotect BVBA komen bij je langs in Haaltert en detecteren direct het probleem. Dankzij hun expertise en jarenlange ervaring weten zij namelijk direct waar ze moeten zoeken en wat ertegen te doen. Samen bespreken we wat de mogelijkheden zijn en stellen we een offerte op.

Vraag je gratis vochtdiagnose aan

Contacteer onze vochtexpert met meer dan 20 jaar ervaring in het oplossen van vochtproblemen of bel hem op 053/67.34.05

De oplossing: kelderdichting

Als oplossing tegen natte kelders wordt er al snel gesproken over kelderdichting. Maar wat is dat juist? Wel, kelderdichting is eigenlijk de verzamelterm voor alle werken die te maken hebben met het waterdicht maken van je kelder. Het is dus niet één standaardoplossing, soms bestaan hier misvattingen over.

Eigenlijk kan je twee soorten kelderbehandelingen onderscheiden:

  • Kelderbekuiping: hierbij worden de keldermuren afgekapt en waterdicht gemaakt door fixatie, vochtwerende folie, waterdichtingsmortels en cementlagen. Afhankelijk van de exacte situatie kan het toegepaste procédé verschillen.

 

  • Kelderdrainage: een drainage spitst zich meestal toe op keldervloeren, al bestaat er ook wanddrainage. Een kelderdrainage heeft als doel om grondwater dat in de vloer of de muren beland te draineren en af te voeren, op die manier mag er geen water meer blijven liggen in de kelderruimte zelf.

Hoeveel kost kelderdichting in Haaltert?

De kostprijs van een kelderdichting in Haaltert hangt af van de exacte vochtbehandeling, hoe ernstig de toestand is, of de kelder makkelijk te betreden is en hoe groot hij is. Wel is het zo dat een kelderdrainage doorgaans goedkoper is dan een bekuiping.

Iedere kelder is anders, dus voor een goed beeld, bieden wij u graag eerst een gratis en vrijblijvende vochtdiagnose bij u ter plaatse aan.

Tip: bekijk ook mogelijke renovatiepremies

Kelderdichting is niet goedkoop, maar wanneer de werken kaderen in een breder renovatieproject, is het in sommige gevallen wel mogelijk om een deel van de werken te laten meetellen voor renovatiepremies van de overheid.

Je doet er in ieder geval goed aan om de actuele premies even te checken. Of contacteer ons even voor een afspraak, wij kunnen je daar ook het nodige over vertellen.

Deskundige vochtexperts uit Haaltert tot uw dienst

Onze medewerkers staan voor je klaar om elk vochtprobleem in je kelder te verhelpen. Wij hebben voor elk specifiek probleem een echte specialist in huis die precies weet wat te doen. Wil je graag met één van onze experten spreken? Bel ons dan vandaag nog op of maak direct een afspraak.

Last van vocht in of om je woning?

Contacteer ons voor een gratis vochtdiagnose, we helpen je graag met onze expertise in vochtbestrijding.
Vraag je vochtdiagnose aan