Kelders zijn bijzonder gevoelig aan vochtproblemen. Heeft jouw kelder in Gooik te kampen met een vochtprobleem? Vochtprotect bvba helpt je om dat vocht in de kelder te verjagen.

In de meeste gevallen is een kelderbekuiping in Gooik de meest aangewezen behandeling. De keldermuren worden dan terug helemaal waterdicht gemaakt met een stevige cementlaag. Zo krijgt opstijgend vocht geen kans meer.

Wat is een kelderbekuiping precies?

Een kelderbekuiping is de populairste manier om grote vochtproblemen in de kelder op te lossen. De kelder wordt bekuipt met een laag cement die de kelder opnieuw ondoordringbaar moeten maken.

Eerst en vooral is het belangrijk dat de keldervloer geen water doorlaat. Indien dat wel het geval is, moet eerst een nieuwe vloerplaat gegoten worden. Daarna kunnen dan de keldermuren aangepakt worden.

Het bekuipen van de keldermuren gebeurt in verschillende fases. Er wordt een laag sneldrogend cement aangebracht en ook waterafstotende mortel wordt gebruikt. Het is daarbij belangrijk om extra aandacht te besteden aan het punt waar de vloer en de muur samenkomen. We brengen steeds een versterkte hiel aan die dat zwakke punt van de kelder extra beschermt.

Vraag je gratis vochtdiagnose aan

Contacteer onze vochtexpert met meer dan 20 jaar ervaring in het oplossen van vochtproblemen of bel hem op 053/67.34.05

Stel een kelderbekuiping in Gooik niet te lang uit

Het is belangrijk om vochtproblemen zo snel mogelijk aan te pakken. Eenmaal het vocht je woning is binnengedrongen via de kelder, baant het zich langs de muren een weg naar boven. Vochtproblemen in de kelder leiden dus tot vochtproblemen in de rest van het huis.

Wanneer je vochtproblemen in een vroeg stadium in de kiem kan smoren, bespaar je jezelf veel geld en kopzorgen. Hoe groter het vochtprobleem is, hoe groter de herstellingswerken zijn.

Merk je vochtplekken in je kelder in Gooik? Of ruikt de kelder muf? Dan pak je dat vochtprobleem beter zo snel mogelijk aan. Een kelderbekuiping brengt in de meeste gevallen de redding. De ondoordringbare cementlaag maakt de kelder opnieuw helemaal waterdicht. Je kan de kelder dan terug als opslagruimte gebruiken of er een leuke ruimte van maken. Bij Vochtprotect bvba helpen we je graag met een kelderbekuiping in Gooik.

Waarom zijn kelders in Gooik gevoelig aan vochtproblemen?

Veel kelders in Gooik kampen met vochtproblemen. Dat is ook weinig verrassend. Kelders bevinden zich in de ondergrond en worden omgeven door vocht. Het is bijna onvermijdelijk dat een kelder ooit met vochtproblemen te maken zal krijgen. Woningen worden beschermd door een waterkering, een fysieke laag die de funderingen van de ondergrond scheidt. Na verloop van tijd wordt die waterkering echter minder sterk en kan hier en daar water doorsijpelen.

Bovendien worden kelders bij veel renovaties overgeslagen. De meeste kelders dienen slechts als opslagruimte en worden nauwelijks gebruikt. De bouwmaterialen in de kelder zijn daardoor vaak extra oud en verliezen hun stabiliteit. Door kleine barstjes en scheurtjes kan dan water in de kelder binnensijpelen en oude leidingen kunnen beginnen te lekken.

Een kelderbekuiping kan je kelder snel van die vochtproblemen verlossen. Deze behandeling is bijzonder efficiënt en maakt je kelder opnieuw helemaal droog.

Elk vochtprobleem vraagt om een andere oplossing

De kelderbekuiping is een erg efficiënte behandelmethode voor vochtige kelders. Je brengt als het ware een nieuwe, dunne binnenmuur aan die tegen het vocht bestand is. Bij een kelderbekuiping wordt de hele kelder aangepakt. Alle muren en, als dat nodig is ook de vloer, worden van een nieuwe waterafstotende laag voorzien.

Is het vochtprobleem heel beperkt, dan volstaat mogelijk een minder ingrijpende behandeling. Een muurinjectie kan bijvoorbeeld helpen om een lokaal vochtprobleem een halt toe te roepen. In de meeste gevallen zal een kelderbekuiping echter de aangewezen behandelmethode zijn voor vochtige kelders in Gooik.

Vraag onze gratis vochtdiagnose aan en reken af met vochtproblemen in de kelder

Heb je vochtplekken of een muffe geur opgemerkt in de kelder? Dan helpen we je graag uit de nood. Bij Vochtprotect kan je namelijk terecht voor een gratis vochtdiagnose. We komen dan bij je langs om het vochtprobleem in de kelder in kaart te brengen. We zoeken naar de oorzaak en stellen een behandelplan voor. Gedaan met dat vocht in de kelder!

Kelderbekuiping in Gooik: Vochtprotect helpt je graag

Wil je vakkundig het vocht in de kelder bestrijden? Dan moet je bij Vochtprotect bvba zijn. Eerst analyseren we het vochtprobleem in je kelder grondig. Daarna stellen we een gepersonaliseerd behandelplan op zodat jouw kelder opnieuw helemaal vochtvrij wordt. Dat doen we doeltreffend en budgetvriendelijk. Vraag gratis en vrijblijvend advies.

Last van vocht in of om je woning?

Contacteer ons voor een gratis vochtdiagnose, we helpen je graag met onze expertise in vochtbestrijding.
Vraag je vochtdiagnose aan