Hydrofuge in Meise nodig?

Heeft je gevel betere tijden gekend? Zijn er barstjes en scheurtjes ontstaan die water doorlaten? Een hydrofuge maakt je gevel in Meise terug waterdicht. We brengen een vochtwerende gel aan op de gevel die helemaal kleurloos is. Je gevel blijft er dus uitzien als voorheen.

Onze vakmannen komen graag bij je langs om je gevel te impregneren. Zo voorkom je vocht- en schimmelproblemen binnenshuis.

Vraag je gratis vochtdiagnose aan

Contacteer onze vochtexpert met meer dan 20 jaar ervaring in het oplossen van vochtproblemen of bel hem op 053/67.34.05

Wat is een hydrofuge precies?

Is je gevel niet meer waterdicht? Dan biedt een hydrofuge de oplossing. Maar hoe doen we dat precies, een gevel hydrofoberen?

Bij hydrofuges brengen we een waterdichte gel aan bovenop je gevel. Die gel is helemaal kleurloos en bijzonder dun. Je gevel blijft er met andere woorden precies zo uitzien als daarvoor. Eenmaal de gevel uitgedroogd is, kan vocht niet meer binnensijpelen. Water zal parelen op de gevel en naar beneden druppelen.

Vooraleer we de hydrofuge kunnen uitvoeren, moet de gevel wel hersteld worden. Barstjes en scheurtjes moeten opgevuld worden en kapotte voegen en bakstenen moeten vervangen worden. We reinigen de gevel ook grondig en halen de mossen weg. Enkel dan kan de hydrofuge efficiënt water tegenhouden.

Wat zijn de voordelen van een hydrofuge?

Een hydrofuge beschermt je woning dus tegen doorslaand vocht. Maar hydrofuges brengen ook andere voordelen met zich mee.

De bakstenen van je gevel worden na verloop van tijd poreus. Er ontstaan kleine barstjes en scheurtjes waar water zich kan opstapelen. Je gevel vormt dan de ideale voedingsbodem voor mossen en algen. Ze ontsieren je gevel en geven je woning een onverzorgde indruk. Dankzij een hydrofuge zal je de gevel nooit meer moeten ontmossen. Die oude gevel ziet er plots terug als nieuw uit.

Bovendien is de waterafstotende gel ook brandwerend. In het geval er brand zou uitbreken, zal die zich dus minder snel verspreiden.

Is een hydrofuge geschikt voor elke gevel?

Het antwoord is klaar en duidelijk: ja! De vochtwerende gel die we gebruiken voor hydrofuges kan aangebracht worden op allerhande soorten oppervlaktes en bouwmaterialen. De gel hecht zich uitstekend aan bakstenen, maar ook kalksteen en beton kunnen gehydrofobeerd worden. Is je gevel uit nog een ander materiaal gemaakt? Contacteer ons dan gerust en we zoeken samen uit wat de mogelijkheden zijn.

Kan ik ook mijn eigen gevel in Meise hydrofoberen?

Vochtproblemen moet je altijd grondig aanpakken. Een halve oplossing maakt het vochtprobleem na verloop van tijd alleen maar groter. Met alle gevolgen van dien.

Bij hydrofuges is het heel belangrijk dat de gevel eerst grondig gereinigd en eventueel hersteld wordt. Enkel dan kan het vochtwerende middel zijn werk doen. Het spreekt voor zich dat de gel ook goed aangebracht moet worden en er geen stukjes gevel overgeslagen mogen worden.

Onze vakmannen hebben jarenlange ervaring en weten precies wat ze doen. Zo is je vochtige gevel in Meise gegarandeerd terug waterdicht gemaakt. Geen vochtproblemen dus!

Wat als ik het vochtprobleem in de gevel niet oplos?

Een vochtige gevel in Meise is een probleem dat aangepakt moet worden. De kleine scheurtjes en barstjes in je gevel vormen kanaaltjes voor regenwater. Eenmaal dat water de binnenmuren van je woning bereikt, kunnen vochtplekken verschijnen. Behang gaat loshangen en verf bladdert af. Er hangt een muffe geur in huis en mogelijk merk je zelfs schimmels op.

Wanneer vochtproblemen niet aangepakt worden, kan ook de stabiliteit van je woning in het gedrang komen. Met vocht verzadigde bakstenen worden broos en dat is natuurlijk niet goed voor je woning.

Vochtprotect biedt een hydrofuge in Meise

Ben je op zoek naar een expert die je gevel kan hydrofoberen? Dan moet je bij Vochtprotect bvba zijn. We komen graag langs om je vochtige gevel eerst grondig te analyseren. Onze vochtdiagnose is helemaal gratis en volledig vrijblijvend. Daarna stellen we je een behandeling voor en gaan we aan de slag. Zo kan jij op beide oren slapen en hoef je je nooit nog zorgen te maken over vochtproblemen. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Last van vocht in of om je woning?

Contacteer ons voor een gratis vochtdiagnose, we helpen je graag met onze expertise in vochtbestrijding.
Vraag je vochtdiagnose aan