Gevelbepleistering combineren met isolatie: dit moet je weten

Ben je op zoek naar manieren om de energie-efficiëntie van je woning te verbeteren en tegelijkertijd de uitstraling van de gevel te verfraaien? Overweeg dan gevelbepleistering in combinatie met isolatie. Je bespaart er niet alleen mee op de energiefactuur, maar steekt de woning meteen ook in een nieuw jasje. Het is een uitstekende investering die zichzelf terugverdient en de waarde van je woning verhoogt.

De voordelen van gevelbepleistering

Gevelbepleistering, ook bekend als crepi, is meer dan een manier om je woning in een nieuw jasje te steken. Gevelbepleistering heeft heel wat extra voordelen.

1. Bescherming tegen weersinvloeden

Gevelbepleistering fungeert als een beschermende laag tegen diverse weersomstandigheden, zoals regen, wind, zon en vorst. Hierdoor wordt de onderliggende structuur van je huis beschermd tegen vochtproblemen en schade veroorzaakt door extreme weersomstandigheden.

2. Verlengde levensduur van de gevel

Dankzij de beschermende functie van gevelbepleistering wordt de levensduur van je gevel aanzienlijk verlengd. Dat betekent minder frequent onderhoud en reparaties, wat op lange termijn kostenbesparend is.

3. Verbeterde isolatie

Afhankelijk van het type bepleistering dat wordt gebruikt, zal gevelbepleistering ook helpen bij het verbeteren van de thermische en akoestische isolatie van je huis. Zeker wanneer je de gevelbepleistering combineert met gevelisolatie. Dat resulteert in een comfortabeler binnenklimaat en helpt je drastisch om energiekosten te drukken.

4. Verhoogde waarde van de woning

Een goed onderhouden en esthetisch aantrekkelijke look zal de waarde van je woning aanzienlijk verhogen. Potentiële kopers voelen zich aangetrokken tot een huis met een fraaie, gerenoveerde gevel. Gevelbepleistering is dus ook financieel een interessante investering.

Vraag je gratis vochtdiagnose aan

Contacteer onze vochtexpert met meer dan 20 jaar ervaring in het oplossen van vochtproblemen of bel hem op 053/67.34.05

Bespaar energie door gevelbepleistering te combineren met gevelisolatie

Gevelisolatie vormt een thermische barrière tussen de binnen- en buitenomgeving van een gebouw. Dat is zeker interessant, want tot wel 30% van de warmte in je huis ontsnapt langs de gevel. Dankzij gevelisolatie blijft de warmte hangen in de wintermaanden en hoef je minder te stoken. In warmere zomermaanden helpt gevelisolatie dan weer bij het behouden van koelte binnenshuis en hoef je de airco niet te gebruiken. Gevelisolatie staat zo garant voor een forse besparing op je maandelijkse energiefactuur.

Gevelisolatie voorkomt niet alleen warmteverlies door de muren, maar helpt ook bij het verminderen van koudebruggen. Koudebruggen zijn gebieden waar warmte gemakkelijk kan ontsnappen, zoals bij niet-geïsoleerde hoeken, raam- en deuropeningen of verbindingen tussen verschillende bouwmaterialen. Door deze koudebruggen te isoleren, voorkom je warmteverlies, maar ook vochtproblemen. Koudebruggen leiden namelijk tot condensatie en zo tot vervelende vochtplekken die flink wat schade kunnen aanbrengen.

De gevel isoleren en bepleisteren: zo gaat dat in zijn werk

Het isoleren en bepleisteren van een gevel is een proces dat vakkennis en expertise vereist. Alles begint met een stevige reinigingsbeurt van de gevel. Mos, schimmels en vuil moeten weggehaald worden met professionele middelen en eventuele barstjes in voegen of bakstenen moeten hersteld worden. Daarna kunnen we het isolatiemateriaal op de buitenmuur aanbrengen. Het gaat doorgaans om isolatiepanelen, al zijn er ook andere opties mogelijk.

Nadat het isolatiemateriaal stevig is bevestigd aan de gevel, wordt er een wapeningsnet over de isolatielaag aangebracht om te kunnen bepleisteren. Zo voorkomen we scheuren in de toekomst. De bepleistering wordt gelijkmatig aangebracht over de isolatielaag en wapeningsnet, rekening houdend met de gewenste kleur, textuur en afwerking.

Mijn VerbouwPremie voor wie gevelbepleistering met crepi combineert

Huiseigenaren die ervoor kiezen om hun gevel te isoleren en bepleisteren met crepi komen mogelijk in aanmerking voor de Mijn VerbouwPremie. Die premie wordt toegekend aan huiseigenaren die energiebesparende maatregelen treffen, waaronder gevelisolatie en -bepleistering.

Concreet kan je die premie aanvragen voor gevelbepleistering, maar enkel wanneer je de gevel terwijl isoleert. In het beste geval krijg je tot 50% van het gefactureerde bedrag terugbetaald in de vorm van een premie. Het loont dus zeker om gevelisolatie te overwegen wanneer je van plan bent om te bepleisteren.

Vochtprotect isoleert en bepleistert jouw gevel

Bij Vochtprotect zijn we gespecialiseerd in hoogwaardige gevelbepleistering gecombineerd met isolatieoplossingen. Ons ervaren team staat klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces, van het kiezen van de juiste materialen tot de professionele installatie en afwerking. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe we jouw huis kunnen transformeren met gevelbepleistering en isolatie.

Gevelwerken nodig aan je woning?

Contacteer ons voor een gratis offerte, we helpen je graag met onze expertise in gevelwerken.
Vraag je offerte aan