Gevelrenovatie met crepi & isolatie: Voordelen en kostprijs?

vochtprotect bestelwagen

Een gevel renoveren kan op verschillende manieren. Er zijn talloze types gevelbekleding op de markt. Een van de populairste blijft echter crepi. Een tijdloos materiaal dat op elk type woning past. En bovendien heeft crepi heel wat voordelen waaraan je misschien niet gedacht had. We vertellen je er hieronder alles over.

De voordelen van een gevelrenovatie met crepi

Crepi, ook bekend als sierpleister of gevelpleister, is een bijzonder populaire gevelbekleding en dat hoeft niet te verrassen. De gevel renoveren met crepi biedt namelijk heel wat voordelen.

  • Ten eerste ziet een gevel gerenoveerd met crepi er natuurlijk goed uit. Crepi kan in verschillende kleuren en texturen worden aangebracht, waardoor het een veelzijdige optie is die kan worden aangepast aan de architectonische stijl en de voorkeuren van de eigenaar. Of je nu een moderne look wil of eerder een beschadigde gevel wil opfrissen zonder het rustieke karakter te verliezen, crepi is je vriend. De kleur en de korrelstructuur kies je bovendien helemaal zelf.
  • Een ander voordeel van crepi is dat het de gerenoveerde gevel ook zal beschermen tegen de weersinvloeden, zoals regen, wind, en UV-straling. Zo verminder je de kans op doorslaand vocht, schimmelvorming en vorstschade aan de gevel.
  • Dankzij zijn waterdichte eigenschappen kan crepi ook helpen bij het reguleren van de vochtigheid in het gebouw, waardoor het binnenklimaat comfortabeler blijft en de energie-efficiëntie wordt verbeterd.
  • Bovendien is crepi duurzaam en vereist het over het algemeen weinig onderhoud, waardoor het een kosteneffectieve optie is op lange termijn. Groenaanslag en algen zullen zich ook moeilijk vormen. Kortom, crepi is een uitstekende keuze.

Waarom gevelisolatie overwegen?

Je kan crepi makkelijk combineren met gevelisolatie. Het overwegen van gevelisolatie bij het vernieuwen van gevelbekleding is een uitstekend idee. Niet alleen voor de energie-efficiëntie, maar ook voor het comfort, de duurzaamheid en de waarde van het gebouw.

Ten eerste zal gevelisolatie de thermische prestaties van je woning aanzienlijk verbeteren. Langs de gevel ontsnapt namelijk tot wel dertig procent van de warmte die je produceert. Isolatie zal dat verlies langs de muren beperken, wat resulteert in lagere energiekosten. Ook geluid zal beter buiten blijven en de je voorkomt onaangename tocht. Het is dus aangenamer wonen in een woning met gevelisolatie. Ben je van plan om je woning in de toekomst te verkopen, dan zal de verkoopprijs na de gevelrenovatie met crepi en isolatie een stuk hoger liggen. Een win-winsituatie dus.

Hoe gaat dat in zijn werk, crepi aanbrengen bij een gevelrenovatie?

Het aanbrengen van crepi op een gevel vereist de nodige vakkennis. Hier is een algemeen overzicht van hoe de experts van Vochtprotect jouw gevel van een laagje crepi zullen voorzien.

Allereerst moet de ondergrond waarop de crepi zal worden aangebracht, goed worden voorbereid. We zullen de bakstenen en voegen grondig reinigen en waar nodig repareren. Kies je voor isolatie, dan brengen we vervolgens de isolatiepanelen aan, doorgaans van EPS, via kleefmortel of lijm en pluggen. Daarna wordt een wapeningslaag aangebracht. Zo kan de crepi zich beter hechten en voorkomen we scheurvorming.

De eerste laag crepi, de basislaag, wordt aangebracht bovenop het gaasnet. Daarmee kunnen we eventuele oneffenheden verdoezelen en zorgen we ervoor dat alles uitstekend hecht. Met de eigenlijke crepilaag krijgt de nieuwe gevel pas echt vorm. We brengen de crepi aan van jouw keuze, in de kleur en met de korreldikte die aan jouw wensen voldoet. Indien je dat wil, kunnen we de crepi ook met een bepaalde structuur aanbrengen. Het resultaat is een stevige gevel die lang meegaat en niet snel vuil zal worden. Een oude woning in een nieuw jasje dus!

Kostprijs gevelrenovatie met crepi en isolatie

Hoeveel je betaalt voor de crepi, hangt af van verschillende factoren. Hoe slechter de staat van de oorspronkelijke gevel, hoe meer voorbereidende werken er zijn en hoe meer de klus dus zal kosten. We geven als richtprijs een bedrag tussen 100 en 200 euro per vierkante meter mee. Voor de combinatie met gevelisolatie betaal je tot 250 euro per vierkante meter. Ook hier spelen opnieuw verschillende factoren een rol. Contacteer ons voor een offerte op maat.

De Mijn VerbouwPremie voor een gevelrenovatie met isolatie

Beslis je om te isoleren, dan kan je de kostprijs van de gevelrenovatie met crepi en isolatie echter flink terugdringen. De Mijn VerbouwPremie van de Vlaamse overheid betaalt tot de helft van het factuurbedrag terug indien je tot de laagste inkomenscategorie behoort. Voor wie onder de middelste inkomenscategorie valt bedraagt de premie 35% van het gefactureerde totaal. Mooi meegenomen dus!

Je woning moet wel minstens 15 jaar oud zijn om de premie te kunnen aanvragen en enkel de combinatie met gevelisolatie valt onder de premie. Breng je enkel crepi aan, dan kan je de premie dus niet aanvragen. Er geldt ook een minimale isolatiewaarde en de spouw moet al geïsoleerd zijn.

Vochtprotect renoveert de gevel met crepi en isolatie

Overtuigd van de voordelen van crepi met gevelisolatie? De experts van Vochtprotect komen graag langs om je gevel te renoveren op de best mogelijke manier. Dankzij crepi met gevelisolatie gaat je gevel langer mee, voorkom je vochtproblemen en druk je de energiefacturen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en vrijblijvend advies.